Спосіб приготування бетону Бетоном називають штучний камінь, який отримують при твердінні маси, що складається з в'яжучого речовини, заповнювачів і води. Цемент грає роль зв'язуючого матеріалу.

Роль заповнювачів виконують гравій, щебінь або пісок. Активними складовими бетону який можна замовити kbs-kiev.com є вода і в'яжуча речовина.

Вступаючи між собою в реакцію, вони утворюють www.postroil.com, який при обволакивании зерен гравію, щебеню або піску, пов'язуючи їх, заповнює проміжки між ними. Класифікація бетонів може проводитися за різними ознаками. Так, це може бути вид в'яжучої речовини, призначення, об'ємна маса і т. п. По об'ємній масі, в свою чергу, вони діляться на легкі, дрібнозернисті і важкі.

Спосіб приготування бетону
До легких бетонів відносяться матеріал, структура якого має щільність від 500 до 1800 кг/м3. До дрібнозернистим видів належить той бетон, середня щільність якого вище 1800кг/м3. У тому разі, коли середня густина матеріалу вище 2200-2500 кг/м3 бетон з об'ємною масою відноситься до важкого виду.

Залежно від того, до якої крупності відносяться заповнювачі, бетони можуть підрозділятися на дрібнозернисті і грубозернисті. Якщо крупність заповнювачів не перевищує 10 мм, то він вважається дрібнозернистим. Коли заповнювач має розміри більше 10мм, то бетон відноситься до грубозернистим видами.

Спосіб приготування бетону
Легкий бетон одержують на цементі з використанням штучних або природних пористих заповнювачів. На важких щільних заповнювачах і цементі отримують важкий бетон. Залізобетоном називають бетон, який посилено сталевою арматурою.

Для приготування важких бетонів дуже часто застосовують портландцемент марок 400, 300, 200. Цифри позначення марки вказують на рівень міцності при стисканні у кг/см2. портландцемент – за видом є тонкомолотым сірувато-зеленим порошком.

Спосіб приготування бетону
Схоплювання цементу настає, як правило, не раніше, ніж через 45 хвилин. Воно закінчується не пізніше доби після перемішування з водою. Твердне цемент тривалий час, термін твердіння становить приблизно 28 діб.

Для замішування бетонних сумішей застосовують воду для пиття – з водопроводу або з колодязя. Забруднені води, торф'яні або болотні застосовувати не варто. Пісок являє собою дрібну пухку суміш, крупність зерен якої становить від 0,14 до 5 мм Пісок може бути природним або штучним.

Природний пісок утворюється при природному руйнуванні гірських порід. А штучні піски виходять їх дроблення. Гравій, також як і природний пісок, є продуктом природного руйнування гірських порід.

Це досить пухкий www.postroil.com. Зазвичай він має окапанную форму зерен і гладку поверхню. В залежності від того, при руйнуванні якого типу гірської породи виходить гравій, він розрізняється як яружний або гірський, а також морський або річковий. Для отримання бетону воліють застосовувати гравій гірський.

Його зерна більш шорсткуваті, саме завдяки цьому в цементному камені він зчіплюється краще. Щебенем називається той матеріал, який виходить при дробленні гравію, штучних каменів, гірських порід на шматки, розмір яких варіюється від 5мм до 70мм.

Спосіб приготування бетону
Бетонну суміш готують або в ручну, або в бетономішалці, місткість якої не менше 0,15 м3. На лист заліза або в ящик, розмірами 1 х 2 м, товщина дощок якого становить до 30 мм, висотою 0,25 м, а днище оббите покрівельним залізом, спочатку насипають рівним шаром потрібну кількість піску. Далі зверху засипають відро цементу. Потім суміш за допомогою лопати розмішують до отримання однорідної маси за кольором.

Після цього сюди додають необхідний обсяг щебеню. Знову все ретельно перемішують. Додають 2/3 відра води і перелопачують ще раз. При отриманні густої суміші з лійки в неї доливають воду і перемішують знову. Готова суміш по густоті повинна бути такою, щоб вона не розтікалася по лопаті, а осідала на неї.

При якісному ущільненні, інакше кажучи, трамбуванні і перемішуванні даної суміші при бетонуванні міцність бетону може збільшуватися в півтора рази. Безумовно, чим міцніше бетон на етапі будівництва, тим міцніше і довговічніше він буде служити.